Savunma ve Stratejik Analizler

14 Ocak 2019 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC POWER’ın Geliştirdiği İlk Yerli ve Milli Motoru Ateşledi

13 Ocak 2019 Kaynak: milscint.com

Sakarya Karasu’da gerçekleştirilen BMC’nin Gelecek 50 Yılı töreni, hem BMC hem de Türkiye açısından pek çok önemli ana tanıklık etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılarak bir konuşma gerçekleştirdiği ve “Yerli ve Milli Olmanın Gururuyla Daima Geleceğe” solagnıyla düzenlenen etkinlik sırasında, gerçekleştirilen canlı bağlantılarla, BMC’nin farklı tesislerinde törenler icra edildi.

İlk olarak BMC’nin İzmir Pınarbaşı’ndaki tesisine bağlanıldı ve bu tesisteki İleri Teknoloji ve Üretim Hattı hizmete alındı. Bu tesiste, otobüsten kamyona, zırhlı araçlardan mayına karşı korumalı araçlara kadar farklı platformların üretimi yapılabilecek. Bu bağlantı sırasında ayrıca, BMC’nin yeni kamyon ve çekici ailesi TUĞRA’nın da Türkiye lansmanı gerçekleştirildi.

Daha sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Otomotiv Teknolojileri Araştırma Merkezi’ne bağlanıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC POWER tarafından geliştirilen 600 beygir gücündeki motoru çalıştırıldı. 12,8 litre hacmindeki bu dizel motor, farklı tipteki yeni nesil zırhlı araçlara yönelik olarak geliştirildi. Motor ayrıca, bu hacme sahip ilk yerli ve milli motor olma özelliğini taşıyor. BMC bu motordan elde ettiği birikimleri kullanarak, KİRPİ benzeri zırhlı araçlarda da kullanılabilecek 380 beygir gücündeki başka bir motorun geliştirilme çalışmalarına başladı.

Son olarak Karasu’da kurulacak olan BMC Üretim ve Teknoloji Üssü’ne bağlanılarak bu tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi. Bu tesis, 2023 yılında tam kapasite ile çalışmaya başladığında toplam 500.000 metrekare kapalı alana ulaşacak ve tesiste 10.000 kişi istihdam edilecek. Tesis bünyesinde;

Tank Fabrikası
Zırhlı Araç ve Kamyon Fabrikası,
Ticari Araç Fabrikası,
Motor Fabrikası ve
Hızlı Tren ve Metro Fabrikası, fazlar halinde hayata geçirilecek.

http://www.milscint.com/tr/cumhurbaskani-erdogan-bmc-powerin-gelistirdigi-ilk-yerli-ve-milli-motorunu-atesledi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder