Savunma ve Stratejik Analizler

2 Ocak 2019 Çarşamba

MKE 120 Mm. Modern Tank Topu Mühimmatının Türk Silahlı Kuvvetlerine Teslimatı Gerçekleşti

02-01-2019 MKE

Kurumumuz özkaynakları ile tamamen yerli olarak geliştirilen mühimmatın Ar-Ge faaliyetlerine 20 Ocak 2017 tarihinde başlanılmış ve 01 Mart 2018 tarihinde tasarım doğrulama testleri başarıyla tamamlanmıştır. Kurumun tesislerinde, bir yıl gibi kısa bir sürede tamamı yerli ve milli olarak üretilen 1000 adetten oluşan ilk kafile mühimmatın atışlı testleri Milli Savunma Bakanlığı temsilcilerinin katılımı ile 25 Aralık 2018 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları ve talebi doğrultusunda; açık alanda, beton sütre gerisinde ve bina içindeki düşman unsurlara karşı etkili olan bu mühimmat, Türk Silahlı Kuvvetlerinin iç güvenlik operasyonları ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında ortaya çıkan ve önümüzdeki süreçte ortaya çıkabilecek operasyonel ihtiyaçları karşılamak üzere Kurumumuzun yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda, kendi imkan ve kabiliyetleri içerisinde, tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Milli Savunma Bakanlığı ile Kurumumuz arasında imzalanan 8000 adetlik sözleşmenin, kalan 7000 adetine yönelik üretim faaliyetleri hızla devam etmektedir.

Kurumumuz geçmişten gelen bilgi birikimi ve günümüz teknolojilerini yakalamaya yönelik Ar-Ge faaliyetleri sonucu tasarladığı ve geliştirdiği yerli üretimleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet güçlerimizin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamaya gururla devam etmektedir.

https://www.mkek.gov.tr/tr/notice.aspx?nid=3850&menu=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder