Savunma ve Stratejik Analizler

29 Eylül 2018 Cumartesi

Dearsan Azerbaycan’a 16 gemi ihraç etmek istiyor











29.09.2018 defenceturk.net

Dearsan Azerbaycan’a 4 farklı platformdan 4’er adet olmak üzere toplam 16 gemi ihraç etmek istiyor.

DefenceTurk.net’in edindiği bilgiye Daersan teklifi 4 adet 16/20 metrelik bot, 4 adet 33 metrelik yüksek hızlı hücumbot, 4 adet 57 metrelik Yeni Tip Karakol Botu (YTKB) ve 4 adet 65 metrelik gemisavar kabiliyetli gemi olmak üzere toplam 16 geminin üretimini en uygun teklifle sunuyor. Bütün gemilerin silah ve savaş idare sistemleri Türkiye tarafından üretilecek.

Dearsan’dan açıklama

Dearsan İş Geliştirme Direktörü Servet Bilgin Azerbaycan’da gerçekleştirilen ADEX 2018 fuarında Ordu.az sitesine Azerbaycan’da gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Dearsan’ın 1980’den beri faaliyet gösteren ve ilk Türk donanma gemilerini üreten bir şirket olduğunu kaydetti. Türk Donanmasına 16 gemi (Tuzla Sınıfı Karakol Botu) ürettiklerini belirtti.

Bilgin, Dearsan tersanesinin Azerbaycan filosu için geniş çaplı bir projeyi hayata geçirmeyi amaçladığını belirtti. “Birkaç yıl süren işbirliğinden sonra, Azerbaycan Savunma Bakanlığı’na çok önemli bir teklif sunduk. Şirketimizin Azerbaycan deniz inşaatını en üst düzeyde gerçekleştirebileceğini ve gerçekleştireceğimiz projeyle Azerbaycan’ın Hazar havzasındaki tüm filolara dayanabileceğini belirttik. Önerilen proje bakanlık tarafından kabul edildi ve Bakanlar Kuruluna gönderildi. Şu anda proje ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Bu projenin en önemli kısmı, Azerbaycan’da yerel personel ve mühendislerin katılımı ile uygulanacak olmasıdır. Azerbaycan’a savaş gemilerini üretmesini sağlamak üzere deneyimlerimizi ve teknolojilerimizi devredeceğiz.”

http://www.defenceturk.net/daersan-azerbaycana-16-gemi-ihrac-etmek-istiyor


DEARSAN TUZLA SINIFI

https://turkishnavyshipbucket.blogspot.com/2015/02/dearsan-ytkb-400-ytkhb-600-revize.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder