Savunma ve Stratejik Analizler

19 Ekim 2018 Cuma

ASELSAN, Biosys Biyomedikal ile Birlikte, Yapay Solunum Cihazı Üretecek

19 Ekim 2018 milscint.com

ASELSAN, 19 Ekim’de Yayınladığı basın bülteniyle, Biosys Biyomedikal firması ile yoğun bakım ventilatör (yapay solunum) cihazları konusunda bir iş birliği yaptığını duyurdu.

Savunma sanayisinde elde ettiği mühendislik birikimiyle, Türkiye’de tıbbi cihaz üretimi konusunda liderlik etmeyi ve tıbbi cihaz sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen ASELSAN, bu iş birliği ile yenilikçi ve uluslararası pazardaki iddialı ürünlerin, yerli imkânlarla üretimini hedefliyor.

Bu iş birliği sonucunda, dünya genelinde, 4 milyar dolarlık yıllık satışı olan ventilatör cihazlarında, Türkiye, üretici 6 ülkeden biri olacak.

Yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardan biri olan ventilatör cihazı, hastanın solunum yollarına kontrol edilebilir şekilde gaz akışı ile solunum desteği sağlıyor. Bazı hastalar, acil servislerde ve ameliyat sonrası yoğun bakımda geçirdikleri süre boyunca ya da sonrasında, kronik solunum yetmezliği sebebi ile destek tedavilerine ihtiyaç duyabiliyorlar. Mekanik ventilasyon da bu hastaların ihtiyaç duydukları destek tedavilerinin başında geliyor.

http://www.milscint.com/tr/aselsan-biosys-biyomedikal-ile-birlikte-yapay-solunum-cihazi-uretecek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder