Savunma ve Stratejik Analizler

5 Kasım 2018 Pazartesi

ALBATROS teslimatı tamamlandı

05.11.2018 defenceandtechnology.com

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile imzalanan Yüksek Süratli İnsansız Su Üstü Hedefi Hizmet Alımı sözleşmesi kapsamında Saros/Çanakkale ve Aksaz/Marmaris’te ALBATROS-T ile 18 saat seyir yapıldı. 2018 yılı için planlanan tüm ALBATROS-K teslimatları başarıyla tamamlandı.

ALBATROS-K (KATAMARAN), suüstü ve hava platformlarının top ve güdümlü mermi atış eğitimlerinde hareketli hedef gemisi görevlerinde kullanabilmek maksadıyla geliştirilmiş yüksek sürat ve manevra kabiliyetine sahip İnsansız Suüstü Hedef Botudur.

İnsansız Suüstü Hedef Ailesinin bir devamı olan ALBATROS-K, Suüstü gemilerinin top, yakın savunma silah sistemleri ve güdümlü mermi atışları ile muharip hava platformlarının top ve güdümlü mermi atışlarında hareketli suüstü hedefi maksadıyla kullanılabilen sistem, yüksek sürat ve manevra kabiliyetine sahiptir.

Otonom, yarı otonom veya uzak komuta ile kullanılabilmekte olup kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan sistem tatbikat ve silahlı atış eğitimlerinin amaçlarına göre önceden belirlenen senaryoları icra edebilen ve ayrıca üzerine entegre edilecek muhtelif faydalı yükler ile çeşitli görevleri yerine getirebilen etkili bir hedeftir. Sistem ASELSAN İnsansız Hava Araçları tarafından desteklenmekte ve atış/vuruş görüntüsü gerçek zamanlı olarak kontrol istasyonuna aktarılarak atış ve vuruş hasar değerlendirmesine imkan sağlanmaktadır.
...
http://defenceandtechnology.com/2018/11/05/albatros-teslimati-tamamlandi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder