Savunma ve Stratejik Analizler

2 Kasım 2018 Cuma

Milli Savunma Bakanı Akar önemli açıklamalarda bulundu

01.11.2018 defenceturk.net

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2019 yılı Milli Savunma Bakanlığı bütçesi için TBMM’de Plan Bütçe Komisyonu toplantısına katıldı. Akar toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.
...
Türkiye’ye ilk F35 Kasım 2019’da gelecek

Akar, F-35’ler konusunda Türkiye’nin 1999’dan bu yana çok taraflı sözleşme çerçevesinde ortağı olduğu ve tüm yükümlülüklerini eksiksiz, aksaksız yerine getirdiğini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “İlk 2 F-35A uçağı 21 Haziran 2018 tarihinde teslim alınarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmiş, 3 ve 4’üncü uçaklar ise Mart 2019’da teslim alınacaktır. İlk 4 uçağımız, 2020 sonuna kadar Türk pilotlarının eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’nde kalacak, müteakiben Türkiye’ye gelecektir. 5 ve 6’ncı uçaklar ise Kasım 2019’da Türkiye’ye intikal edecektir. 2018-2020 yılları arasında 13’ü pilot olmak üzere, toplam 332 personel eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde alacaktır. 2020’den sonra pilot ve teknik personel eğitimleri 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı Entegre Eğitim Merkezinde tarafımızca verilecektir, ülkemizde verilecektir.”
... 
ASFAT’ın Üretim Faaliyetleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü (ASFAT) ile ilgili açıklamalarına 
1-yeni tip T-155 Fırtına Kundağı Motorlu Obüsü (Fırtına-2) ,
2-T-155 Panter modern çekili obüs, 
3-F-35 uçağına ait F135 motoru depo seviyesi bakım kabiliyeti kazanımı, 
4-A400M nakliye ıçakları C seviyesi bakım kabiliyeti kazanımı, 
5-ATAK helikopterleri fabrika seviyesi bakım yeteneğinin kazandırılması, 
6-Leopard 2A4 tanklarına tanksavar silahlarına karşı yetenek kazandırılması ve 
7-Seyit Onbaşı Bomba Yükleme Aracı imalatı projelerinin 
ASFAT bünyesinde yürütüldüğünü açıklayarak başladı. 

Akar’ın açıklamaları şu şekilde devam etti: “Millî Savunma Bakanlığı tarafından tasarım patenti alınmış olan MİLGEM Projesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilk kaynağı gerçekleştirilmiş olan 

1-İ sınıfı fırkateynlerin 1’inci gemisi olan İstanbul’un blok inşa ve kızak üstü montaj faaliyetleri 
2-Burgazada ve Kınalıada korvetlerinin montaj ve donatım faaliyetleri, 
3-Pakistan Deniz Kuvvetleri için tedarik edilecek olan 4 adet korvetin ASFAT A.Ş. tarafından inşasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. 
4-“Yeni Tip (Havadan Bağımsız Tahrikli) Denizaltı Projesi kapsamında 3’üncü denizaltının gövde inşasına ve donatım faaliyetlerine devam edilmektedir. 
5-Ayrıca Burgazada’nın geçici teslimiyle birlikte 
6-Yeni Tip (Havadan Bağımsız Tahrikli) Denizaltı Projesinin 4’üncü denizaltısı olan Aydınreis’in ilk kaynak töreni icra edilecektir. Bu projedeki kazanımlar Millî Denizaltı kapsamında inşa edilmesi hedeflenen yerli ve millî denizaltılar için güçlü bir referans olacaktır önümüzdeki günlerde.”

Milli Savunma Bakanlığı 2019 Bütçe Teklifi

Hulusi Akar konuşmasının sonunda 2019 bütçe teklifini şu şekilde açıkladı: “Millî Savunma Bakanlığı 2019 yılı bütçe teklifi 46 milyar 462 milyon 303 bin lira olarak huzurlarınıza getirilmiş bulunmaktadır. Millî Savunma Bakanlığı bütçemizin 18 milyar 289 milyon 780 bin Türk lirası tutarında ve yüzde 39,4 oranındaki bölümünü modernizasyon projeleri dahil olmak üzere mal ve hizmet alım giderleri oluşturmaktadır. Bu tutarın 10,8 milyar Türk lirası ise Türk Silahlı Kuvvetleri Stratejik Hedef Planı 2019 Yılı Modernizasyon Programı ihtiyaçları kapsamındaki projelere; 7,4 milyar Türk lirası da Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin barınma, beslenme, giyim gibi yasalarla belirlenmiş yasal istihkakları ile akaryakıt, yakacak, taşıma, ulaşım gibi tüketim mal ve hizmet alımlarına planlanmış bulunmaktadır.
https://www.defenceturk.net/hulusi-akar-onemli-aciklamalarda-bulundu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder