Savunma ve Stratejik Analizler

2 Kasım 2018 Cuma

Milli gemisavar füze sistemimiz Atmaca füzesinin seri üretimine başlanıyor

02 Kasım 2018 SSB / İHA

Muadillerine göre daha uzun menzile sahip Milli gemisavar füze sistemimiz Atmaca füzesinin seri üretim sözleşmesi imzalandı. Atmaca, Milli gemilerimizde kullanılacak. Atmaca istenildiği taktirde araç ardına entegre edilip kıyı savunma füzesi görevi de icra edebiliyor.

Karasularımızda caydırıcılığı artırmak için milli imkanlarla yapımı tamamlanan bir projede daha seri üretime geçiliyor. Milli gemisavar füze sistemimiz ATMACA füzesinin seri üretim sözleşmesi Savunma Sanayii Başkanlığı ile Roketsan arasında imzalandı. ATMACA'nın atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanlarının üretimini de Aselsan yapacak. Türkiye’nin ilk deniz füzesi olma özelliği taşıyan ATMACA, denizlerde caydırıcılığı artıracak.

Açılımı, Satıhtan Satha Güdümlü Mermi Tedariki olan ATMACA'nın seri üretim sözleşmesi Savuma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törenle imzalandı. Törene Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri, Roketsan ve Aselsan yetkilileri de katıldı.

ATMACA Projesi, Deniz Kuvvetlerimizin MİLGEM platformlarında konuşlandırılacak gemiden gemiye seyir füzesi ihtiyacına yönelik başlatıldı. ATMACA seyir füzeleri Roketsan, atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanlar Aselsan tarafından yerli imkanlarla geliştirildi. İmzalanan sözleşme kapsamında da füzelerin seri üretimleri Roketsan, atış kontrol sistemi ile gerekli donanım ve yedek malzemelerin üretimleri Aselsan tarafından gerçekleştirilecek. Üretilen sistemler İ Sınıfı MİLGEM Platformuna entegre edilecek. ATMACA, Türkiye’nin ilk deniz füzesi olma özelliğini de taşıyor.

https://www.aksam.com.tr/teknoloji/milli-gemisavar-fuze-sistemimiz-atmaca-fuzesinin-seri-uretimine-baslandi/haber-789114

https://www.ssb.gov.tr/Website/contentList.aspx?PageID=1414&LangID=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder