Savunma ve Stratejik Analizler

14 Aralık 2018 Cuma

İkinci 100 günlük icraat programı

13.12.2018 T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
https://twitter.com/RT_Erdogan

13.12.2018 SSB Başkanı İsmail Demir

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan :

İkinci 100 günlük icraat programı kapsamında, 5 adet ilave Bayraktar TB2 İHA/SİHA teslimatı yapmayı hedefliyoruz.

İkinci 100 günlük icraat programı kapsamında, Bora silah sistemi ve Bora füze projesi kapsamında son kafileyi teslim etmeyi hedefliyoruz.

İkinci 100 günlük icraat programı kapsamında Fırat M60T projesinde 7 araç daha modernize edilerek, modernize edilen araç sayısı 146’ya çıkarılacak.

Satıhtan satıha orta menzilli seyir füzesi projesine başlıyoruz.

AKINCI IHA sözleşmesini imzalıyoruz. Sürü IHA teknoloji gösterim projesini başlatıyoruz.

Önümüzdeki dönemde geliştirilmiş atak projesini imzalayacağız.

İkinci 100 günlük icraat programı kapsamında 415 adet ilave SOM mühimmatını envantere kazandırmak için sözleşme imzalayacağız.

https://twitter.com/savunmasanayii


13.12.2018 Turan Oguz

Gaziantep’e de Jandarma Taktik IHA Komutanligi kurduk.

Ilk 100 gunde 4 adet ANKA’yi kullanima sunduk. (toplam Anka-S 10 adede ulaştı)

100 adet Kanatli Gudum Kiti’ni teslim ettik.

AKINCI IHA sozlesmesini imzaliyoruz. Suru IHA teknoloji gosterim projesini baslatiyoruz.

Gökbey helikopterimiz 2021’de seri uretime baslayacak.

SSB-20 UMTAS Projesi Kapsamında 200 adet Mini Akıllı Mühimmat (MAM) teslimatı yapılması

SSB-23 Modüler Üs Bölgesi Projesi kapsamında 3 adet üs bölgesinin kurulumu tamamlanarak toplam üs bölgesi sayısının 32'ye çıkarılması

SSB-25 F-16 Uçakları için Milli Aktif Elektronik Taramalı Faz Dizili Radar (AESA Burun Radarı) geliştirme çalışmalarına başlanması

SSB-26 20 mm Top Geliştirilmesi Projesi kapsamında sözleşme imzalanması, geliştirme faaliyetine yönelik iş paylaşımının gerçekleştirilmesi ve geliştirme takviminin belirlenmesi

SSB-27 Çeşitli tiplerde ilave en az 60 adet hassas güdüm kitinin teslim edilmesi.

SSB-28 Topçu ve havan birlikleri tarafından halihazırda kullanılmakta olan silahların modernize edilmesi ve mühimmatlara KKS (GPS) güdüm özelliği kazandırılarak vuruş hassasiyetinin artırılmasına yönelik geliştirme faaliyetinin projelendirilmesi

SSB-29 En az 18.000 adet Özgün Yerli Tabanca METE'nin teslim edilmesi.

SSB-30 40.000'i aşkın İlave MPT-76'nın sözleşmeye bağlanması.

SSB-31 125 adet tüfek tipi Drone/Mini İHA karıştırıcı sistem teslimatının yapılması ve EGM Sırt, Araç ve Çanta Tipi Karıştırıcı Sistem Tedariki Projesi sözleşmesinin imzalanması.

SSB-32 EYP'lerin yüksek güçlü mikrodalga teknolojisiyle tespit ve imhasını sağlayacak Elektronik Devreli EYP Düzenekleri Tespit ve Zararsız Hale Getirme Projesi sözleşmesinin imzalanması.

SSB-35 Müşterek Taarruz Uçağı (F-35) Projesi 7. Ana Jet Üssü İnşaat Faaliyetlerinin tamamlanması.

SSB-36 Bölgesel Konumlama ve Zamanlama Sistemi (BKZS) fizibilite çalışmalarının yapılması. (Not: Kamuoyu tarafindan bilinen sekliyle, “Milli Bolgesel GPS projesi”)

SSB-37 Hafif/Orta sınıfta başlatılan insansız kara araçları (IKA) projelerinin tasarım dönemleri ve saha testlerine devam edilerek teslimatlara başlanması.

SSB-47 Milli Mühimmatların Atış Sonrası Kontrolünü Sağlayacak Veri Bağı Geliştirilmesi (KEMENT) Projesinde sistem entegrasyon testlerinin laboratuvar seviyesinde tamamlanması.

SSB-02 Elektromanyetik Fırlatma Sistemi geliştirilmesine yönelik mevcut kabiliyetlerin tespiti ve yetkinlik analizi yapılması, tespit edilen kabiliyetlere göre iş paylaşımı ve program modelinin belirlenmesi.

SSB-04 ATAK ve Özgün Helikopterleri için geliştirilen Turboşaft Motorun kompresör, yanma odası, gaz jenaratörü, güç türbini vb. alt sistem konfigürasyonlarının ve yüklenicilerinin belirlenmesi

https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1073210210943143936

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder