Savunma ve Stratejik Analizler

12 Aralık 2018 Çarşamba

SSB İsmail Demir: “Sağlık savunmadan asla bağımsız düşünülemez”

Aralık 12, 2018 www.defenceandtechnology.com

Savunma Sanayii Başkanı Demir,” Sağlık ile savunmayı buluşturamazsak yarın bu konuda oluşması muhtemel tehditler bir güvenlik tehdidi olarak ortaya çıktığında çok geç kalmış olabiliriz.” açıklamasında bulundu.

Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren şirketlerde incelemelerde bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. İsmail Demir, savunma sanayi ve sağlık sektörünün birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğini ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın özellikle gazilerimize ve engelli vatandaşlarımıza destek olacak teknolojilerin yerli ve milli olarak üretilmesi için çalışmalarda bulunduğunu söyledi.

Demir,”Sağlık savunmadan asla bağımsız düşünülemez. Güvenlik, enerji, ulaşım, haberleşme ve sağlık gibi önde gelen bir kaç alan var. Bunlar ülkenin güvenlik ve savunma ihtiyacının ayrılmaz bir parçasıdır. Hele de gelecekte daha çok insan unsurunun öne çıktığı; kitleleri kontrol etmek adına insan beyni, davranışları ve DNA’sı üzerinde yapılan çalışmalar olduğunu biliyoruz. Sağlık ile savunmayı buluşturamazsak yarın bu konuda oluşması muhtemel tehditler bir güvenlik tehdidi olarak ortaya çıktığında çok geç kalmış olabiliriz. Biz sağlığa biraz da o anlamda bakıyoruz.”

Savunma Sanayi Başkanı Prof. İsmail Demir, “Ayrıca çeşitli sebeplerle belli uzuv kaybına uğramış belli kabiliyetlerinde eksiklik oluşmuş vatandaşlarımıza ve gazilerimize destek olacak çeşitli cihaz ve teknolojilerin hem sivil hem de askeri anlamda üretilmesi önemli farklar oluşturacaktır,” diye ekledi.

http://defenceandtechnology.com/2018/12/12/ssb-ismail-demir-saglik-savunmadan-asla-bagimsiz-dusunulemez/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder