Savunma ve Stratejik Analizler

14 Aralık 2018 Cuma

Türk Donanması AY Sınıfı Denizaltıları daha etkin kullanacak

Aralık 13, 2018 Kaynak: www.defenceandtechnology.com

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Tübitak BİLGEM işbirliğiyle modernize edilen AY sınıfı denizaltıların kabul işlemlerinin ikinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında tamamlanması bekleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, “Cumhurbaşkanlığı İkinci 100 Günlük İcraat Programı” tanıtım toplantısında kabinesinin eylem planını açıkladı.

Erdoğan, “İkinci 100 günlük devrede, Milli Üretim Entegre Sualtı Savaş Yönetim Sistemi Ay Sınıfı Denizaltı Uygulamasının TCG Dolunay ve TCG Doğanay denizaltılarında kabul işlemlerini tamamlıyoruz.” bilgisini verdi.

Denizaltıların ateş gücü artacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) arasında 2015 yılında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda oluşturulan MÜREN SYS Programı’nın ilk projesi MÜREN SYS AY Sınıfı Uygulaması Projesi kapsamında, AY Sınıfı denizaltıların yetenekleri geliştirilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Araştırma Merkezi Komutanlığı ile birlikte geliştirilecek sistem ile AY Sınıfı denizaltılara modern ağır torpido atma kabiliyeti, sensor (sonar, periskop ve elektronik destek) verileri ile özgün hedef hareket analizi, iz yönetimi ve özgün Silah Kontrol Birimi yeteneği kazandırılacak. 2 Haziran 2016 tarihinde imzalanan Proje, geliştirilen sistemin iki adet AY Sınıfı denizaltıda bütünleştirilmesinin ardından 2019’un ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

http://defenceandtechnology.com/turk-donanmasi-ay-sinifi-denizaltilari-daha-etkin-kullanacak/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder