Savunma ve Stratejik Analizler

7 Mart 2019 Perşembe

BMC yönetim kurulu üyesi Taha Yasin ÖZTÜRK’ten MSI dergisine açıklamalar

1 Mart 2019 Kaynak: MSI Dergisi

Tankın ilk prototiplerini devletimizden teslim aldık. Şu anda Milli Savunma Bakanlığının, Arifiye’deki 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü tesisinde bulunuyorlar. Bize orada, yaklaşık 5 bin metrekare kadar bir yer tahsis edildi. Prototiplerin bakım faaliyetleri, hâlihazırda orada yürütülüyor.

BMC POWER firmamız, zaten ALTAY Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi’ni üstlenmiş durumda ve bu kapsamda, tankın, hem motorunu hem de şanzımanını geliştiriyor. Motorla birlikte tank üzerinde yerlileştirmeyi planladığımız başka sistemler de var. Ayrıca tankın topuna, lazer güdümlü mühimmat atış yeteneği de kazandıracağız.

Hâlihazırda zırh sacını Türkiye’de üretebilen kimse yok. O yüzden bu konuda da yoğun bir mesai harcayarak Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile zırh sacını nasıl yerlileştirebiliriz diye değerlendiriyoruz. Hatta bor madenini kullanarak bir şeyler yapabilir miyiz diye bakıyoruz.

Prototipler, 70 ton civarında bir ağırlığa sahip. Tankın koruma seviyesinden feragat etmeden, ağırlığı 60 tonun altına çekebilmeyi hedefliyoruz

Hatta ALTAY, yakın zamanda Katar’a testlere gidecek. Testlerin olumlu geçmesi hâlinde, Katar’dan 100’e yakın tankı içeren bir sipariş almamız söz konusu. Testlerin ardından da tankı Türkiye’ye geri getirmeksizin, o bölgedeki farklı ülkelere götürmeyi planlıyoruz.

Bir de BMC POWER’in kendi öz kaynakları ile geliştirmeye başladığı, AZRA motoru var. Bu 3 proje kapsamında, sırasıyla 1.500, 1.000 ve 600 beygir güç üreten motorlar geliştiriyoruz. Hatta bunlardan ilk ikisi için, şanzımanlar üzerinde de çalışıyoruz.

Evet, bir yandan da yeni araçlar üzerinde çalışıyoruz. Öncelikle en yeni taktik tekerlekli aracımızın iki yeni versiyonu üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan birisini CİRİT füzeleri ile donatacağız; diğerine ise çok namlulu roketatar (ÇNRA) sistemi entegre edeceğiz. AMAZON aracımızın da yeni bir sürümü üzerinde çalışmalarımız var.

Ayrıca, lojistik araçlar tarafında, 8×8 taktik tekerlekli aracımızı da yakında sergileyeceğiz.

http://www.milscint.com/tr/soylesi-bmc-yonetim-kurulu-uyesi-t-yasin-ozturk-5/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder