Savunma ve Stratejik Analizler

25 Mart 2019 Pazartesi

F-16’lara yeni pençe: “Minyatür Bomba”

23.03.2019 Kaynak: www.defenceandtechnology.com

ASELSAN ve TÜBİTAK-SAGE işbirliğiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı kapsamında yürütülen Minyatür Bomba (MB) geliştirme çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildi. Minyatür Bomba ve Çoklu Taşıma Salanı’nın (ÇTS) prototipleri üretilerek yer testleri tamamlandı.

Aselsan 2018 yılı faaliyet raporunda, F-16 uçaklarından atılabilen, uzun menzildeki hedeflere karşı etkili, beton delme özelliğine sahip ve GPS/INS güdümle hedefleri hassas vurabilen Minyatür Bomba (MB) tasarımı tamamlandığı ve sertifikasyon testlerinde kullanılacak prototiplerin üretilerek uçuş emniyeti için gerekli olan yer testlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Ayrıca raporda, 4 adet MB taşınması ve atış yapılması için geliştirilen Çoklu Taşıma Salanı’nın (ÇTS) prototiplerinin de üretilerek uçuş emniyeti için gerekli olan yer testlerinin tamamlandığı bilgisine yer verildi.

Aselsan ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında görüşmeleri devam eden her iki sisteminde 2019 yılı başında uçuş testlerini tamamlaması ve seri üretimlerine başlanması hedefleniyor.

Minyatür Bomba (MB), Çoklu Taşıma Salanı ile uçağın bir istasyonunda 4 adet taşınabilen, tek sortide 8 farklı hedefe saldırıya imkân veren, açılır kanatları ile 55 NM (100 km+) menzildeki hedeflere karşı etkin, delici burun yapısı ile güçlendirilmiş betonu delebilen, hassas vuruş yeteneği ile çevresel hasarı az olan GPS/INS güdümlü bombadır.
...
http://defenceandtechnology.com/2019/03/23/f-16lara-yeni-pence-minyatur-bomba/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder