Savunma ve Stratejik Analizler

25 Mart 2019 Pazartesi

Denizaltılara karşı DSH kalkanı

Mart 23, 2019 Kaynak: www.defenceandtechnology.com

Aselsan, Tuzla Sınıfı Yeni Tip Karakol Botlarına Milli Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketi Atıcı Sistemi ile donatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Aselsan tarafından yayınlanan 2018 yılı faaliyet raporunda Milli Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketi Atıcı Sistemi Tedariki Projesi ile ilgili bilgilere yer verildi. Raporda, Roketsan tarafından geliştirilen DSH Roketlerini atmak üzere tasarlanan Milli Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Roketi Atıcı Sisteminin 2012 yılı itibariyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren 4 adet Yeni Tip Karakol Botuna (YTKB) entegre edildiği bilgisine yer verildi.

2018 yılı son çeyreğinde ise Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve ROKETSAN arasında imzalanan Milli DSH Roketi ve Atıcı Sistem Tedariki sözleşmesi kapsamında ROKETSAN ile sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Aselsan tarafından 12 adet DSH Roketi Atıcı Sistemi ve yedekleri üretilecek, ilgili sistemler Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan YTKB’lere entegre edilerek gerekli eğitimler verilecek.

http://defenceandtechnology.com/2019/03/23/denizaltilara-karsi-dsh-kalkani/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder